Sorting
Source
Księgozbiór
(39)
Form of Work
Książki
(37)
Czasopisma
(2)
Status
available
(39)
only on-site
(15)
unavailable
(1)
Branch
Wypożyczalnia Ogólna
(26)
Dla pracowników AWF
(14)
Czytelnia
(15)
Author
Kunachowicz Hanna
(3)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Iwanow Krystyna
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Monikowski Kazimierz
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Nadolna Irena
(2)
Przygoda Beata
(2)
Barysz Agnieszka
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bilczyński Jacek
(1)
Bodalski T
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Czapski Janusz
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Dominik Piotr
(1)
Fox Christyan
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gacek Maria
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Granecka Bożena
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Gundill Michael
(1)
Heller Józef
(1)
Horszczaruk I
(1)
Jeznach Maria
(1)
Kaczmarski Maciej (1943- )
(1)
Kanikowska Alina
(1)
Knighton Kate
(1)
Korotkiewicz-Kaczmarska Elżbieta
(1)
Kozłowski Paweł
(1)
Kołodziejska Ilona
(1)
Krauze Stanisław
(1)
Kruk Wacław
(1)
Krzaczyńska Joanna
(1)
Kučanskaâ Anna Vasil'evna
(1)
Kučanskaâ Anna Vasil'evna. Leczymy się sami - jak rozpoznać, zapobiec, wyleczyć
(1)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(1)
Langley-Evans Simon
(1)
Malinowska-Pańczyk Edyta
(1)
Marć Małgorzata
(1)
Matuszkiewicz Andrzej
(1)
Meredith Susan
(1)
Neumann Georg
(1)
Ocieczek Aneta
(1)
Palich Piotr
(1)
Piekarska J
(1)
Pijanowski Eugeniusz
(1)
Pikor-Półtorak Anna
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Rusiecka Olga
(1)
Starzyńska Feliksa
(1)
Stasiak Maciej
(1)
Szczygieł A
(1)
Szymański Marek (1965- )
(1)
Turlejska Halina
(1)
Waberska Anna
(1)
Zając Adam
(1)
Zawistowska Zofia
(1)
Zmitrowicz Mariola
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(15)
2000 - 2009
(11)
1990 - 1999
(5)
1970 - 1979
(4)
1960 - 1969
(1)
1950 - 1959
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(38)
Germany
(1)
Language
Polish
(25)
unknown (xxx)
(13)
English
(1)
German
(1)
Subject
Żywność
(37)
Medycyna
(13)
Odżywianie
(13)
Sportowcy
(6)
Biochemia
(5)
Dietetyka
(4)
Sport
(4)
Żywienie
(4)
Fizjologia żywienia
(3)
Badanie żywności
(2)
Gastronomia
(2)
Higiena
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Promocja zdrowia
(2)
Sporty
(2)
Turystyka
(2)
Zdrowie
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Alergia
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Alergia pokarmowa u dzieci
(1)
Białka pokarmowe
(1)
Białka w żywieniu
(1)
Chemia analityczna
(1)
Chorzy
(1)
Ciąża
(1)
Czas wolny
(1)
Dieta
(1)
Dietetyczne środki spożywcze
(1)
Dodatki do żywności
(1)
Dodatki żywieniowe
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Fitoterapia
(1)
Genetyka molekularna
(1)
Gimnastyka
(1)
Grupy społeczne
(1)
Gry sportowe
(1)
Health
(1)
Hygiene
(1)
Konsumenci
(1)
Kreatynina
(1)
Kwas moczowy
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Marketing
(1)
Metabolizm organizmu
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mikrobiologia żywności
(1)
Młodzież
(1)
Nadwrażliwość pokarmowa
(1)
Nutrition
(1)
Nutrition hygiene
(1)
Otyłość
(1)
Podręczniki
(1)
Produkty spożywcze
(1)
Rekreacja fizyczna
(1)
Rodniki wolne
(1)
Socjologia
(1)
Sportowcy -- żywienie -- poradniki
(1)
Sportowcy wyczynowi
(1)
Stan odżywienia
(1)
Stres oksydacyjny
(1)
Suplementy diety
(1)
Sól
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Trening (sport)
(1)
Trening siłowy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Woda
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Ćwiczenia gimnastyczne
(1)
Żywność dla dzieci
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Genre/Form
Podręczniki [Typ publikacji]
(2)
Czasopisma polskie
(1)
Dysertacje i rozprawy akademickie [Typ publikacji]
(1)
Prasa specjalistyczna
(1)
Słowo kluczowe
Medycyna
(11)
Żywność
(8)
Żywność - sport
(6)
Żywność - tablice i wzory
(4)
Odżywianie
(3)
Odżywianie - higiena
(3)
Sportowcy - żywienie
(3)
Żywność - higiena
(3)
Biochemia
(2)
Biochemia - żywność
(2)
Dietetyka
(2)
Fizjologia żywienia
(2)
Gastronomia - organizacja
(2)
Higiena
(2)
Odżywianie - higiena - tablice i wzory
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Sport
(2)
Sportowcy - odżywianie
(2)
Żywienie
(2)
Żywność - biochemia
(2)
Żywność - marketing
(2)
Żywność - technologia
(2)
Aktywność fizyczna - fizjologia
(1)
Alergia - pokarmy
(1)
Badanie żywności
(1)
Biochemia - diagnostyka - dzieci
(1)
Biochemia - odżywianie - sport
(1)
Chemia analityczna
(1)
Chorzy - żywienie
(1)
Ciąża - żywność
(1)
Czas wolny - wpływ na zdrowie
(1)
Dietetyczne środki spożywcze - stosowanie
(1)
Dietetyka - choroby
(1)
Dietetyka - podręcznik
(1)
Dietetyka - zagadnienia
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Gastronomia - higiena
(1)
Genetyka molekularna
(1)
Gimnastyka
(1)
Grupy społeczne - a odżywianie - Polska - badanie - 1982-1991 r
(1)
Gry sportowe
(1)
Health
(1)
Hygiene
(1)
Konsumenci - edukacja
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Marketing - żywność
(1)
Medycyna - pokarmy
(1)
Medycyna - wydawnictwa popularne
(1)
Metabolizm organizmu
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mikrobiologia żywności
(1)
Młodzież - odżywianie - wpływ na zdrowie - badania - Polska - 1982-1991 r
(1)
Nadwrażliwość pokarmowa - alergia
(1)
Nutrition
(1)
Nutrition hygiene
(1)
Odżywianie - a grupy społeczne - Polska - 1982-1991 r
(1)
Odżywianie - higiena - młodzież - Polska - badanie - 1982-1991 r
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik dla szkół zawodowych
(1)
Odżywianie - higiena - podręczniki akademickie
(1)
Odżywianie - zagadnienia
(1)
Otyłość - a odżywianie - badanie - Polska - 1960-2005 r
(1)
Otyłość - choroby - zapobieganie i leczenie
(1)
Podręczniki
(1)
Produkty spożywcze - wartość odżywcza
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Promocja zdrowia - odżywianie
(1)
Rekreacja fizyczna
(1)
Socjologia
(1)
Sport - fizjologia
(1)
Sport - żywienie
(1)
Sportowcy - metabolizm
(1)
Sportowcy -- żywienie -- poradniki
(1)
Sportowcy wyczynowi - żywienie białkiem
(1)
Stres oksydacyjny
(1)
Suplementy diety
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Trening (sport) - aspekt fizjologiczny
(1)
Trening siłowy - poradniki
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka - a odżywianie
(1)
Woda - jakość - Polska - 1990-
(1)
Zdrowie
(1)
Zdrowie - podstawy biologiczne
(1)
Zdrowie publiczne - Polska - 1990-
(1)
Ziołolecznictwo - wydawnictwa popularne
(1)
Ćwiczenia gimnastyczne
(1)
Żywienie - dietetyka
(1)
Żywienie - potrawy - produkty przetworzone
(1)
Żywność - ceny - marketing
(1)
Żywność - chemia
(1)
Żywność - ekologia
(1)
Żywność - jakość - Polska - 1990-
(1)
Żywność - kanały marketingowe
(1)
Żywność - marketing personalny
(1)
Żywność - opakowania - marketing
(1)
Żywność - podręcznik
(1)
Żywność - podręczniki akademickie
(1)
Żywność - promocja handlowa
(1)
Żywność - reklama
(1)
39 results Filter
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.18472 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. I.34656 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.60103 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.18179 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.21201 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1972. - 597, [2] s. : il., err.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.30316 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.30040 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.9088, II.17550 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
Ogólne wiadomości o żywieniu. Kalorymetria. Składniki pokarmowe i normy ich spożycia. Normy żywienia i wyżywienia. Zasady planowania i oceny jadłospisów. Podstawy dietetyki. Żywienie wybranych grup ludności. Charakterystyka dwunastu grup produktów spożywczych. Zatrucia pokarmowe. Gastronomia w hotelach. Wizerunek zawodowy kelnera. Zasady obsługi stosowane w zakładach gastronomicznych. Obsługa na piętrze. Wybrane zagadnienia z zasad serwowania. Charakterystyka bankietów organizowanych przez gastronomię hotelową. Charakterystyka konsumentów. Zasady serwowania deserów. Zasady serwowania kuchni polskiej i obcych narodów. Systemy rozliczeń kelnerskich. Bezpieczeństwo i higiena pracy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.46479 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.33353, A.34847, A.32874, A.34846, A.34848, A.33352, A.34845, A.33354 (8 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.33355 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.48303 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.50066 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.47893 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.44903, A.44904, A.44905, A.44906 (4 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.44907 (1 egz.)
Journal
In basket
Dwumiesięcznik, 2016-2023
Wcześniejsza częstotliwość: Kwartalnik, 2013-2015
2013, nr 1 (wiosna)-2023, nr 6(58).
Zawartość zasobu Czasopisma B.s.
2015, nr 4
2016, nr 1-6
2017, nr 1-6
2018, nr 1
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.58899 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.50065 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.57389 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.47872 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.50937 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Kwart.
R. 9, nr 1 (2000)- R. 10, nr 2 (2001).
Zawartość zasobu Czasopisma C.1314 Czytelnia Ogólna
2000, 9 nr 1-4
2001, 10 nr 1-2
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again