Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(33)
Forma i typ
Książki
(33)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(43)
tylko na miejscu
(17)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(24)
Dla pracowników AWF
(19)
Czytelnia
(17)
Autor
Gawęcki Jan
(7)
Berger Stanisław
(4)
Hryniewiecki Lech
(3)
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(2)
Bułhak-Jachymczyk Barbara (19..-2019)
(2)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Hasik Jan
(2)
Kunachowicz Hanna
(2)
Turlejska Halina
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Bajerska Joanna
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Celejowa Irena
(1)
Cybulska Barbara
(1)
Czapski Janusz
(1)
Dominik Piotr
(1)
Fenczyn Jan
(1)
Gawędzki Jan
(1)
Gertig Henryk
(1)
Hasik Jan Marian
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Kasperczyk Tadeusz
(1)
MacLaren Don
(1)
Magiera Leszek
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Prończuk Andrzej
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Roszkowski Wojciech
(1)
Skrodzka Zdzisława
(1)
Skrzypczak Karol
(1)
Sobiech Krzysztof A
(1)
Szewczyński Jerzy
(1)
Słowińska Małgorzata
(1)
Tauber Roman Dawid
(1)
Walaszek Robert
(1)
Wieczorek-Chełmińska Zofia
(1)
Wojtyczek Beata
(1)
Wysokińska Zofia
(1)
Zając Adam
(1)
Ziemlański Światosław
(1)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(1)
Łukaszewska Teresa
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(4)
2010 - 2019
(5)
2000 - 2009
(13)
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(32)
Wielka Brytania
(1)
Język
polski
(28)
nieznany (xxx)
(4)
angielski
(1)
Odbiorca
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Psycholodzy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Odżywianie
(30)
Medycyna
(23)
Sport
(8)
Podręczniki akademickie
(6)
Sportowcy
(4)
Żywność
(4)
Dietetyka
(3)
Higiena
(3)
Odżywianie
(2)
Psychologia
(2)
Fizjologia żywienia
(2)
Odżywiania
(2)
Turystyka
(2)
Badanie żywności
(1)
Dietetyka
(1)
Dodatki do żywności
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Fizykoterapia
(1)
Gastronomia
(1)
Kucharstwo
(1)
Leczenie dietą
(1)
Masaż
(1)
Masaż sportowy
(1)
Minerały w żywieniu człowieka
(1)
Niedokrwistość
(1)
Odnowa biologiczna
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Rytm biologiczny
(1)
Seksualność
(1)
Stan odżywienia
(1)
Trening sportowy
(1)
Urazy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Witaminy w żywieniu człowieka
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywienie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Podręczniki [Typ publikacji]
(1)
Słowo kluczowe
Medycyna
(23)
Sport
(7)
Odżywianie - fizjologia - podręcznik akademicki
(6)
Podręczniki akademickie
(6)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(5)
Odżywianie - higiena - podręcznik akademicki
(4)
Odżywianie - podręcznik
(4)
Odżywianie - higiena
(3)
Dietetyka - aspekt psychologiczny - podręczniki akademickie
(2)
Higiena
(2)
Odżywiania - higiena
(2)
Odżywianie
(2)
Odżywianie - a sport - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - aspekt psychologiczny - podręczniki akademickie
(2)
Odżywianie - biochemia - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik szkolny
(2)
Odżywianie - higiena - podręczniki akademickie
(2)
Odżywianie - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - podręczniki akademickie
(2)
Psychologia
(2)
Żywność - higiena
(2)
Dietetyka - podręcznik akademicki
(1)
Dietetyka - podręczniki akademickie
(1)
Edukacja zdrowotna - podręczniki akademickie
(1)
Fizykoterapia
(1)
Fizykoterapia - podręcznik
(1)
Gastronomia - higiena
(1)
Gastronomia - organizacja
(1)
Higiena - podręcznik akademicki
(1)
Kucharstwo
(1)
Leczenie dietą
(1)
Masaż - podręcznik akademicki
(1)
Masaż sportowy
(1)
Masaż sportowy - podręcznik
(1)
Odnowa biologiczna - masaż sportowy
(1)
Odżywianie - a wydolność fizyczna
(1)
Odżywianie - biochemia - podręczniki akademickie
(1)
Odżywianie - fizjologia - podręczniki akademickie
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik dla szkół zawodowych
(1)
Odżywianie - podręcznik szkolny
(1)
Promocja zdrowia - podręczniki akademickie
(1)
Rytm biologiczny - podręcznik akademicki
(1)
Seksualność
(1)
Sport - a odżywianie - podręcznik akademicki
(1)
Sport - fizjologia - podręcznik akademicki
(1)
Sport - fizjologia - zagadnienia - podręcznik akademicki
(1)
Sport - urazy
(1)
Sport - żywienie
(1)
Sportowcy - żywienie
(1)
Sportowcy - żywienie - podręcznik
(1)
Sportowcy - żywienie - podręczniki
(1)
Sportowcy - żywienie - podręczniki akademickie
(1)
Trening sportowy - fizjologia - podręczniki
(1)
Turystyka - a odżywianie
(1)
Turystyka - a odżywianie - podręczniki akademickie
(1)
Urazy - sport - zapobieganie i leczenie - podręcznik
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność - podręczniki akademickie
(1)
Żywność - technologia - podręcznik
(1)
33 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy nauki o żywieniu przedstawiają cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.50566, A.50571, A.50573, A.50569, A.50565, A.50568, A.50570, A.50567, A.50564 (9 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.50015 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.22459/1, A.22459/2, A.22459/5, A.22459/6, A.22459/7, A.22459/4, A.22459/3, A.22459/9, A.22459/8 (9 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.42875 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.46786 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.31408 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48317 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.43267 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.41549, A.41548, A.41547 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48905 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.41546 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy nauki o żywieniu przedstawiają cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43112, A.43111, A.43110, A.43114, A.43113, A.43254 (6 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.27499, A.27491, A.31196, A.27496, A.27497, A.31197, A.27492, A.27495, A.31195, A.27494, A.31193, A.27490 (12 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.31194 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.50017 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.34383, A.36235, A.36255, A.54202 (4 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47330 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.34382 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48125 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka, napisana przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowi zbiór najbardziej aktualnych norm żywienia dla ludności Polski, z uwzględnieniem najnowszych zaleceń międzynarodowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.44227, II.49179, A.42961 (3 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.42962 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.50016 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.21580 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.41817 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.32075, A.32072, A.34831, A.32074, A.32070, A.32069, A.32071, A.32073, A.34832 (9 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.28120 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.22070 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.42464 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kompendium zawiera wiedzę na temat rodzajów żywności, tradycyjnych i nowoczesnych metod jej wytwarzania oraz jakości i bezpieczeństwa dla konsumenta. Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje i wyjaśniać kontrowersyjne problemy związane z tematyką książki np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje leków z zywnością, diety, ksenobiotyki itp.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43028 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.43029 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Nutrition and Sport / ed. by Don MacLaren. - Edinburgh : Elsevier, 2007. - XII, 260 s. : il. ; 24 cm.
(Advances in Sport and Exercise Science Series / ed. Neil Spurway, Don MacLaren)
Nutrition and sport addresses the key issues relating to sports nutrition by employing a critical review perspective.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49274 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.43248 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Charakterystyka ogólna usług hotelarskich i turystycznych oraz organizacji żywienia. Funkcjonalność zakładów zbiorowych żywienia. Snack-Bar. Aktualne zasady żywienia. Włókno pokarmowe w żywieniu zdrowego człowieka. Bilans energetyczny organizmu przy różnych typach wysiłku turystycznego. Odżywianie w gorącym i zimnym klimacie. Pożywienia sportowców i turystów w zależności od wydatkowania energii. Turystyka wysokogórska i nizinna.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.33256, A.46001, A.46510, A.33254, A.33253 (5 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.33255 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej