Sorting
Source
Księgozbiór
(33)
Form of Work
Książki
(33)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(43)
only on-site
(17)
Branch
Wypożyczalnia Ogólna
(24)
Dla pracowników AWF
(19)
Czytelnia
(17)
Author
Gawęcki Jan
(7)
Berger Stanisław
(4)
Hryniewiecki Lech
(3)
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(2)
Bułhak-Jachymczyk Barbara (19..-2019)
(2)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Hasik Jan
(2)
Kunachowicz Hanna
(2)
Turlejska Halina
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Bajerska Joanna
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Celejowa Irena
(1)
Cybulska Barbara
(1)
Czapski Janusz
(1)
Dominik Piotr
(1)
Fenczyn Jan
(1)
Gawędzki Jan
(1)
Gertig Henryk
(1)
Hasik Jan Marian
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Kasperczyk Tadeusz
(1)
MacLaren Don
(1)
Magiera Leszek
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Prończuk Andrzej
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Roszkowski Wojciech
(1)
Skrodzka Zdzisława
(1)
Skrzypczak Karol
(1)
Sobiech Krzysztof A
(1)
Szewczyński Jerzy
(1)
Słowińska Małgorzata
(1)
Tauber Roman Dawid
(1)
Walaszek Robert
(1)
Wieczorek-Chełmińska Zofia
(1)
Wojtyczek Beata
(1)
Wysokińska Zofia
(1)
Zając Adam
(1)
Ziemlański Światosław
(1)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(1)
Łukaszewska Teresa
(1)
Year
2020 - 2025
(4)
2010 - 2019
(5)
2000 - 2009
(13)
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(5)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(32)
United Kingdom
(1)
Language
Polish
(28)
unknown (xxx)
(4)
English
(1)
Audience Group
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Psycholodzy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Subject
Odżywianie
(30)
Medycyna
(23)
Sport
(8)
Podręczniki akademickie
(6)
Sportowcy
(4)
Żywność
(4)
Dietetyka
(3)
Higiena
(3)
Odżywianie
(2)
Psychologia
(2)
Fizjologia żywienia
(2)
Odżywiania
(2)
Turystyka
(2)
Badanie żywności
(1)
Dietetyka
(1)
Dodatki do żywności
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Fizykoterapia
(1)
Gastronomia
(1)
Kucharstwo
(1)
Leczenie dietą
(1)
Masaż
(1)
Masaż sportowy
(1)
Minerały w żywieniu człowieka
(1)
Niedokrwistość
(1)
Odnowa biologiczna
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Rytm biologiczny
(1)
Seksualność
(1)
Stan odżywienia
(1)
Trening sportowy
(1)
Urazy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Witaminy w żywieniu człowieka
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywienie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Genre/Form
Podręczniki [Typ publikacji]
(1)
Słowo kluczowe
Medycyna
(23)
Sport
(7)
Odżywianie - fizjologia - podręcznik akademicki
(6)
Podręczniki akademickie
(6)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(5)
Odżywianie - higiena - podręcznik akademicki
(4)
Odżywianie - podręcznik
(4)
Odżywianie - higiena
(3)
Dietetyka - aspekt psychologiczny - podręczniki akademickie
(2)
Higiena
(2)
Odżywiania - higiena
(2)
Odżywianie
(2)
Odżywianie - a sport - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - aspekt psychologiczny - podręczniki akademickie
(2)
Odżywianie - biochemia - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik szkolny
(2)
Odżywianie - higiena - podręczniki akademickie
(2)
Odżywianie - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - podręczniki akademickie
(2)
Psychologia
(2)
Żywność - higiena
(2)
Dietetyka - podręcznik akademicki
(1)
Dietetyka - podręczniki akademickie
(1)
Edukacja zdrowotna - podręczniki akademickie
(1)
Fizykoterapia
(1)
Fizykoterapia - podręcznik
(1)
Gastronomia - higiena
(1)
Gastronomia - organizacja
(1)
Higiena - podręcznik akademicki
(1)
Kucharstwo
(1)
Leczenie dietą
(1)
Masaż - podręcznik akademicki
(1)
Masaż sportowy
(1)
Masaż sportowy - podręcznik
(1)
Odnowa biologiczna - masaż sportowy
(1)
Odżywianie - a wydolność fizyczna
(1)
Odżywianie - biochemia - podręczniki akademickie
(1)
Odżywianie - fizjologia - podręczniki akademickie
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik dla szkół zawodowych
(1)
Odżywianie - podręcznik szkolny
(1)
Promocja zdrowia - podręczniki akademickie
(1)
Rytm biologiczny - podręcznik akademicki
(1)
Seksualność
(1)
Sport - a odżywianie - podręcznik akademicki
(1)
Sport - fizjologia - podręcznik akademicki
(1)
Sport - fizjologia - zagadnienia - podręcznik akademicki
(1)
Sport - urazy
(1)
Sport - żywienie
(1)
Sportowcy - żywienie
(1)
Sportowcy - żywienie - podręcznik
(1)
Sportowcy - żywienie - podręczniki
(1)
Sportowcy - żywienie - podręczniki akademickie
(1)
Trening sportowy - fizjologia - podręczniki
(1)
Turystyka - a odżywianie
(1)
Turystyka - a odżywianie - podręczniki akademickie
(1)
Urazy - sport - zapobieganie i leczenie - podręcznik
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność - podręczniki akademickie
(1)
Żywność - technologia - podręcznik
(1)
33 results Filter
No cover
Book
In basket
Podstawy nauki o żywieniu przedstawiają cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.50566, A.50571, A.50573, A.50569, A.50565, A.50568, A.50570, A.50567, A.50564 (9 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.50015 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.22459/1, A.22459/2, A.22459/5, A.22459/6, A.22459/7, A.22459/4, A.22459/3, A.22459/9, A.22459/8 (9 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.42875 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.46786 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.31408 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.48317 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.43267 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.41549, A.41548, A.41547 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.48905 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.41546 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podstawy nauki o żywieniu przedstawiają cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.43112, A.43111, A.43110, A.43114, A.43113, A.43254 (6 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.27499, A.27491, A.31196, A.27496, A.27497, A.31197, A.27492, A.27495, A.31195, A.27494, A.31193, A.27490 (12 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.31194 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.50017 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.34383, A.36235, A.36255, A.54202 (4 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.47330 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.34382 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.48125 (1 egz.)
Book
In basket
Książka, napisana przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowi zbiór najbardziej aktualnych norm żywienia dla ludności Polski, z uwzględnieniem najnowszych zaleceń międzynarodowych.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.44227, II.49179, A.42961 (3 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.42962 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.50016 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.21580 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.41817 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.32075, A.32072, A.34831, A.32074, A.32070, A.32069, A.32071, A.32073, A.34832 (9 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.28120 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.22070 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.42464 (1 egz.)
Book
In basket
Kompendium zawiera wiedzę na temat rodzajów żywności, tradycyjnych i nowoczesnych metod jej wytwarzania oraz jakości i bezpieczeństwa dla konsumenta. Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje i wyjaśniać kontrowersyjne problemy związane z tematyką książki np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje leków z zywnością, diety, ksenobiotyki itp.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.43028 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.43029 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Nutrition and Sport / ed. by Don MacLaren. - Edinburgh : Elsevier, 2007. - XII, 260 s. : il. ; 24 cm.
(Advances in Sport and Exercise Science Series / ed. Neil Spurway, Don MacLaren)
Nutrition and sport addresses the key issues relating to sports nutrition by employing a critical review perspective.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.49274 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.43248 (1 egz.)
Book
In basket
Charakterystyka ogólna usług hotelarskich i turystycznych oraz organizacji żywienia. Funkcjonalność zakładów zbiorowych żywienia. Snack-Bar. Aktualne zasady żywienia. Włókno pokarmowe w żywieniu zdrowego człowieka. Bilans energetyczny organizmu przy różnych typach wysiłku turystycznego. Odżywianie w gorącym i zimnym klimacie. Pożywienia sportowców i turystów w zależności od wydatkowania energii. Turystyka wysokogórska i nizinna.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.33256, A.46001, A.46510, A.33254, A.33253 (5 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.33255 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again